HELA SVERIGE BAKAR 2016

UNDERBAR UPPLEVELSE

 

 

Vad kan man säga, en helt helt fantastisk upplevelse jag och de resterande deltagarna fått vara med om.

Så fantastisk, rolig, nervös, obehagligt och bara helt underbar tid.

Jag skickade in ansökan, gick på första castingen, gick på slutcastingen och hiss vips så var jag här hlt plötsligt och väntar på att programmet skall börja sändas på TV4. det är en sån overklig häftig känsla som skuttar runt kroppen just nu.

 

 

 

MIN RESA FRÅN SÖKANDE TILL VERKLIGHET

 

 

Det var November 2015, jag och min kille Freddy satt hemma i soffan och mös, plötsligt så säger min Freddy

Freddy: -Ska inte du söka till det där bak programmet du älskar!?

Jag: -Det kanske skulle vara spännande, med de är inte ens ansökan period just nu..

Så var det inte mycket mer med det den kvällen.

 

Dagen därpå slår jag på tv4 mårgon till min frukost, dax för reklam.. Vilken reklam poppar upp då tror ni, jo Hela Sverige Bakar söker nu nya deltagare till säsong 5!!

Jag som tror på att saker sker av anledningar ser ju det här såklart som ett tecken på att jag måste söka till programmet.

 

Jag går in på tv4.se klickar mig fram till ansökan och ser vad de vill ha inskickat:

1. Bilder på 4 st bakverk jag har gjort

2. Ett porträtt foto på mig.

3. En video där jag beskriver mig själv.

4. Massor massor med frågor om mitt intresse för bakning och andra intressen samt om mitt liv generellt.

 

Jag börjar jaga bilder jag har tagit på min bakverk samt spelar in min lilla video på ca 4 min där jag berättar om vem lilla jag är!

Efter jag bifogat allting och svarat på frågorna så trycker jag på skicka knappen.

 

Nu är det bara att vänta och hoppas på ett samtal!

FÖRSTA SAMTALET

 

Jag har nu hoppats att få samtalet från produktionen i 4 månader och plötsligt har jag ett missat samtal och en inspelat röstmeddelande när jag var påväg till jobbet.

Jag lyssnar av röstbrevlådan:

-Hej Isabelle, jag heter Anna och ringer från hela sverige bakar. Vi har försökt att nå dig, vi vill gärna att du ringer tillbaka till oss så fort som möjligt.

 

Jag ringer upp direkt och Anna svarar, hon ville att jag skulle berätta lite om hur bakningen är kopplad till mig och sedan berättar att de gärna vill att jag kommer för en casting och tar med mig ett bakverk jag har gjort som de kan få smaka på.

 

16 MARS

 

Då var det dax att baka ihop något och leverera mig själv i interljuv rummet!

Jag bakade ihop en kaka med botten av hasselnöt och choklad, ovanpå det blev det en nougat och choklad kaka toppas med en italiensk maräng sor jag brände av medfärska hallon i mitten.

 

INTERLJUV NR 1

 

Jag kommer till frihamnen där interljuven skall hålla till, så pirrig och nyfiken så jag håller på att sprattla ut min egna kropp.

Jag parkerar och åker upp med min kaka i handen och hiss dörrarna öppnar sig!

Det är bara glasrutor och ett lunch rum på andra sidan, jag hittar tillslut dörren i glas i glas väggarna och för dörren öppnad.

 

När jag blir inkallad till interljuv rummet två från casting teamet och intervjuar mig samtidigt som det skriver ner allting på deras datorer. Helt plötsligt tar de min kaka och säger: -Nu ska vår jury få smaka på ditt bakverk och gå igenom alla lager. Sedan återkommer vi till dig om 3 veckor om vi vill att du kommer till nästa casting.

Pirrig pirrig och glatt gick jag där ifrån och gjorde mig berätt på en evig väntan till...

 

 

ANDRA SAMTALET

 

En vecka gick och Anna ringer upp mig igen!!

-Hej Isabelle! Hur mår du? Vi vill gärna att du kommer till vår slutcasting!

Tjihoooo vilken lycka.. Jag tog mig igenom till slutcastingen, och denna gång ville dem att jag skulle tag med mig ett valfritt bakverk och något som var bakat med jäst.

 

 

INTERLJUV NR 2, SLUTCASTING

 

Nu var det bara att ge allt jag har av mig själv och verkligen visa vem Isabelle är!

03.00 är klockan när jag går upp och sätter min sista jäsning till mina bröd som som gjort på en 2 dagars jäsning för att de såklart skall få dags färska baugetter. Baugetterna smaksatte jag med rödbeta, chevreost och rostade pecan nötter.

Bakar min tårta som 'r ett recept vi har haft i familjen sedan 30 år tillbaka som är en maräng och skjuden smörkräms tårta med grädde och härliga bär.

 

09.20 skulle jag vara på plats i frihamnen.

Ida från castingteamet möter mig och följer mig in i ett rum där det satt ytterligare 7 st som var där med sina bakverk! Åh vad fina bakverk alla gjort! Så där blev jag rejält pirrig och insåg att det är många duktiga att möta.

De säger mitt namn och dax för mig att genin till juryn för en interljuv där Johan och Birgitta smakar det jag har med mig och ställer lite frågor.

Nästa rum jag skulle gå in i var det en filmad interljuv.

i rum tre satt det fem personer som kallades kanalen, det var grill dax kan man säga. Frågade ut mig med frågor från himmel till jord. Vilket jag tyckte var väldigt kul men pirrigt såklart!

 

När vi alla trodde att det var klart så sa de att vi tydligen skulle packa ihop våra saker och så till mästerkocks köket!!

Åh vad mitt hjärta bultade runt i lilla kroppen.

Vi skulle provbaka, som ett tekniskt bak.

Våra namn var på varsin bänk mend en duk med ingredienser under.

Johan säger: -Ni får 45 minuter på er! Det ända ni får fråga om är hur ugnen fungerar.

Ni ska baka en drömtårta med valfri smaksättning.

 

Jag drar undan duken och där är alla ingredienser. Jag lyckas göra mn drömtårta och smaksätter min med saltade jordnötter.

När tiden hade gått ut skulle Johan och Birgitta smaka igenom våra drömtårtor.

 

 

Efter denna långa långa dag från 09.20-16.00 var vi klara och det ända de sa var

-Under nästa vecka kommer vi ringa till er, ni kan vänta er ett samtal även om ni inte gått vidare.

 

 

VECKAN DÄRPÅ....

 

Måndagen gick, tisdagen gick.. Onsdagen kom och jag satt på min salong och hade kunder, då kommer samtalet!!

Ida från castingteamet ringer mig och låter ganska dyster på sin röst. Hon säger att de behöver kompletera med varför jag borde vara med i programmet. Men det måste vi göra genom ett skype samtal nu på en gång!

Jag har inte kvar min skype, så min kund fick hjälpa mig ladda ned skype medans jag jobbade på med hennes naglar under tiden.

Ida ringer på skype:

 

(här kommer jag bifoga mitt skpesamtal med Ida)

 

 

Nu är det på riktigt och jag är med i HELA SVERIGE BAKAR 2016

Följ med mig och de andra fantastiska deltagarna på vår underbara resa i tältet med massor av läckra bakverk, skratt, tårar och blod!

 

Åh vilken underbar resa det här har varit med er alla fantastiska människor som hejat på mig och gett mig så otroligt fin feedback! Jag är så otroligt glad över den här tiden med alla underbara människor.

Att jag skulle komma till final hade jag verkligen aldrig ha trott, att stå där med Erik och Shireen var en underbar känsla och upplevelse.

 

 

Kärleken och tacksamheten jag känner just nu är obeskrivlig!

Jag har uppnått min vinst genom denna resa tillsammans med alla underbara bakkompisar och produktionen som jag lärt känna för livet har bara varit så underbar med mycket skratt och glädjetårar.

Tack alla underbara människor som skrivit så otroligt fina ord till mig genom dessa veckor, ni ska veta att jag uppskattar det så otroligt mycket från hjärtat.

Och ett extra tack till mina underbart söta fans som hejat på mig varje vecka <3

 

Nu är jag öppen för alla spännande ting som kommer erbjudas i livet! <3

LEV I KÄRLEK

Copyright Isabelle Aderheim @ All Rights Reserved